Blog

26 november 2023.

Afgelopen week hebben wij een röntgenfoto laten maken van Foeksia. Hierop was te zien dat ze zeker vijf kittens misschien zes kittens draagt.
Wij wachten in spanning af tot het zover is want ze is vandaag uitgerekend.


24 oktober 2023.

Het gaat goed met de kittens van Foeksia ze zijn inmiddels 10 weken oud en wij genieten met volle teugen van ze. Afgelopen weekend is de fotograaf geweest en de eerste groepsfoto is binnen, ik ben benieuwd naar de rest.

Helaas is Foeksia opnieuw zwanger, het is bevestigd met een echo gisteren het zijn minimaal vier kittens. Het was absoluut niet de bedoeling om alweer zwanger te worden gezien ze nog kittens heeft. Hierna krijgt ze minimaal een jaar rust en wij hebben er zeker van geleerd. Het is het eerste nestje van onze eigen kater. 21 november is Foeksia weer uitgerekend en 3 maart mogen ze dan uitvliegen.


25 september 2023.

Foeksia heeft op 8 augustus vier gezonde kittens op de wereld gezet, ze is een perfecte moeder en heeft alles heel goed gedaan.

De kittens groeien goed en zijn erg ondernemend. Wij zijn heel trots op Foeksia en op de kittens en genieten met volle teugen.


04 augustus 2023.

Eindelijk goed nieuws in de cattery, onze Foeksia staat op het punt om te bevallen!
Wij wachten in spanning af tot de bevalling start. Op de Facebook-pagina staan meer updates en foto's als je het leuk vindt om te volgen.

Ze heeft een aardig dikke buik en de zwangerschap verloopt voorspoedig.
In juni is ze op uitdekking geweest bij een bevriende cattery.
Binnenkort zal ik weer een update plaatsen.

05 april 2023.

Helaas waren de dekkingen tussen Unella en muis niet gelukt. Voor nu hebben we ervoor gekozen om beide poezen op een melatonine staafje te zetten om ze wat rust te gunnen. Gezien de vakantie eraan komt en de paasshow en Unella wat afgevallen is door haar krolsheid mag ze voor de komende maanden wat aansterken. Na de vakantie eind juli/begin augustus gaan we weer proberen om de plannen voor nestjes op te pakken, eind van de zomer gaat Unella op uitdekking bij een andere kater.

Sinds 1 april hebben we onze eigen kater opgehaald bij een cattery in Tjechië. Hij is nog maar 3,5 maand oud en zal eerst nog uit moeten groeien tot volgroeide kater voordat hij ingezet gaat worden voor nageslacht. Op dit moment genieten we van zijn speelsheid en sociale gedrag. Hij doet het goed met de kinderen en de andere poezen. Zolang hij niet sproeit zal hij in huis blijven. Als hij wel gaat sproeien dan gaan we een katerverblijf voor hem bouwen.

Aankomend weekend is de paasshow en Unella heeft nog 1 punt nodig voor de champion titel. Foeksia zal voor het eerst meegaan, we hopen dat ze het goed zal doen. 

 

20 december 2022.

Unella is niet meer krols geworden na de laatste dekking op 25-26 november, de spanning stijgt of de dekking daadwerkelijk gelukt is. 
De eerste week dat Unella terug was had ze een humeur waar je u tegen zei, ze blies een aantal keer tegen Foeksia. Nu is het afwachten.

 

26 november 2022.

De vorige keer bleek er helaas geen sprake van ern dekking. Na een aantal weken werd Unella weer krols. Gister is Unella opnieuw op date gegaan en nu is er wel een geslaagde dekking waargenomen. Nu is het afwachten en hopen op een goede zwangerschap en gezonde kittens. Wanneer ik meer weet plaats ik een nieuw bericht. 

 

17 oktober 2022.

Het is zo ver, gister hebben wij Unella weggebracht voor haar eerste date met Muis van cattery C.B. Colourpoint.

Als het goed gaat verwachten we ongeveer rond 18 november het eerste nestje van Unella. 

In deze blog houden we alle updates bij en uiteraard ook op onze Facebookpagina.

Hieronder twee foto´s van muis, hij is een Sibeer met het gen colourpoint; Neva Masquerade het zal dus een gevarieerd nest worden als het gaat lukken.