Wat dien je te weten over de Siberische kat

De Siberische kat vindt zijn oorsprong in Rusland. Het is een middelgrote langharige kat.

Ziektes zijn erg zeldzaam bij de Siberische kat omdat er nog niet heel lang met dit ras gefokt wordt.

Het zijn katten die erg actief zijn maar vaak wel een rustig karakter hebben, ze zijn erg liefdevol en kunnen erg gehecht raken aan hun baasje.

 

Vijf feiten over de Siberische kat

  1. De Siberische kat is een sociale kat die van zijn gezin houdt en goed samengaat met volwassenen, kinderen, en andere katten en honden. 
  2. De vacht is lang, dicht en waterdicht, perfect aangepast aan koud weer.
  3. Deze kat houdt van klimmen in bomen en spelen met water. het is een speels beestje.
  4. Het ras is oud en komt uit Rusland, maar werd pas echt erkend in 1990.
  5. Hoewel hij spraakzaam en sociaal is, heeft hij niet zo veel aandacht nodig.

(Siberische kat | Kattenras Wijzer | AniCura Nederland, z.d.)

Het Siberische ras is een hypoallergeen ras en is dus een goede keuze is voor mensen met allergieën of astma. Er is (nog) geen wetenschappelijk bewijs voor maar ik kan uit ervaring wel zeggen dat ik geen last heb van mijn katten met mijn allergieën en astma,

De vacht van de Siberische kat dient goed bijgehouden te worden door het (bijna) dagelijks te borstelen. Het is ook verstandig om af en toe naar de trimster te gaan (het is niet verplicht).

 

Een kat/poes heeft veel aandacht en tijd nodig, een besluit om een kat in huis te nemen is een grote beslissing en is een levenslange beslissing want een kat kan wel 16 jaar worden.

Een kat kan best overdag alleen zijn als het maar niet altijd elke dag is. Daarbij is het een aanraden om twee katten te nemen in plaats van één omdat ze aan elkaar dan ook veel hebben. Dit hoeven overigens niet twee katten van hetzelfde ras te zijn.